Anslagstavla

 

För att vi ska kunna bemöta våra medlemmar rätt så är det viktigt att vi får veta vad just DU vill att VI ska göra för dig. Ta chansen att göra dig hörd! Så vi vill låna några minuter av din tid för svara på denna enkät som vi kallar:

-Vad kan vi göra för dig?
https://sv.surveymonkey.com/r/CB72T2P

———————————————————————————————–

Av Helena Olsson med Pea.  Mail: heklan@hotmail.com

Igår var jag och Pea på något jätteroligt, vi anslöt till AFR Upplands medlemsmöte med diverse prova på aktiviteter. Hemma öste regnet ned och för en liten sekund tvekade jag att åka, men jag har svårt att avstå från roliga hundaktiviteter. Såklart skulle jag vara med! När jag kom dit så var förberedelserna i full gång. Grillkol, korvar m.m. packades upp och rallylydnads banan förbereddes.

Vi började med att testa rallylydnad allihopa. Det var lite svårt för mig och Pea eftersom vi tränar tävlingslydnad. Mycket är ju likadant men en del svängar och manövrar skiljer sig totalt åt. Vi lyckades alla genomföra banan med skiftande resultat. Men mycket skratt bjöds det på. Jag är mest glad över att jag inte snubblade över min godissugna hund som av någon anledning tyckte att hon borde gå precis framför mig hela banan. Roligt var det !!!

Sedan var det dags för bowling. Hur får man en smidig hund som min att välta petflaskor med vatten i? På tid dessutom. Vi sprang många varv runt flaskorna innan jag kom på hur jag skulle få Pea att välta flaskorna. 1,25min tror jag det tog. En mycket bra tid tyckte jag tills det var dags för Malin och Tiger att visa sin skicklighet. Malin viftade lite med armen över flaskorna och vips låg alla ned, på under 10s. Veronica och Maggie gjorde lite annorlunda och backade ner flaskorna.  Så antingen så är man ett bowlingklot som Tiger eller så får man lära hunden att backa. Charmigast och med en bra tid var Filippa 5år med staffen Arne 4mån! Arne fick leka med petflaskorna som belöning sedan…. Undrar var han gömde dem alla??? Kommer Filippa någonsin att hitta dem så att hon kan få panten för dem?

En fiskdamm för hundarna preparerades. Pea fick börja och jag siktade på att hon skulle hämta måttkoppen som representerade fodersäcken. Hon kom tillbaka med en kattleksak. Duktig hund! Hon kom tillbaka med den i alla fall. Hon nosade på den stora pipleksaken i form av en tupp men tog sedan den praktiska vattentäta tändsticksasken.  Sedan var det Lena och Märtas tur. Hon tog tuppen utan tveksamhet och visade Lena sitt fynd. Hon visade Lena fyndet flera gånger men ville inte gärna dela med sig av den.

Gudrun ville gärna ha kepsen med ett rottweilerhuvud på. Tuva som gillar spänning tog den precis när tiden tog slut! En lycklig matte med ny keps kunde vi se resten av dagen. Eva ville att Xiria skulle hämta selen till säkerhetsbältet. Och visst gjorde hon det!  Med lite hjälp från både matte och åskådare hämtade Joppe agilitytunneln som matte önskade sig. Joppe blev lite störd av att det varit en löptik i fiskdammen så han visade sin manlighet genom att kissa på en av ”fiskarna”. Den stackars ”fisken” fick simma kvar i dammen för evigt.  Märta fortsatte att leta efter tuppar som kan pipa! Pea fyllde bilen med olika hundfoderprovpåsar, några kattleksaker och slutligen även fodersäcken! Jag såg nog att Veronica preparerade foderkoppen med korvbitar precis innan jag skickade Pea.

Dennis grillade korvarna med van hand. De var bara välgrillade på en sida och smakade väldigt gott!!!

En väldigt rolig dag avslutades i Malins inte än öppnade hundsportbutik! Jättefint kommer det att bli och alla kan hitta något de vill ha, behöver, eller inte visste att de behöver där.  Jag gillar verkligen hennes idé med temakvällar med träning vid butiken.

Jag hoppas att jag med att skriva detta kan bidra till att fler rottisägare kommer och deltar i AFR Upplands aktiviteter. Jag har själv varit dålig på det trots att jag haft rottis sedan -99. Nu har jag varit med några gånger och tycker att det är toppen. Jag har blivit varmt välkomnad varje gång och alltid gått därifrån med nya insikter och kunskaper. Men främst av allt glad, och med en lycklig hund.